Närliggande platser

  • Gibraltar: 225 km
  • Marbella: 155 km
  • Malaga: 90 km
  • Granada: 70 km
  • Nerja: 37 km
  • Almuñecar: 14 km (15 minuter med bil)
  • Motril: 10 km
  • Salobrena: 3 km (till centrum och stränder)

Alhambra palatsområde

The Alhambra Palaceär ett stort borg- och palatsområde vid den sydspanska staden Granada. Borgen är belägen på en höjd med utsikt över Sierra Nevada. Den uppfördes av morerna från 1250-talet till 1300-talets slut och är en unikt bevarad byggnad inom västligislamisk arkitektur. Alhambra var det viktigaste politiska och aristokratiska centret i morernas rike.

Albaicín

Albaicinär "gamla stan" i GranadaSpanien. Stadsdelen har kvar mycket av arkitekturen från morernas välde före 1492. Stadsdelen ligger på en kulle med utsikt över Alhambra, som troligen beboddes av iberer redan på 600-talet f.Kr.

Nerja

Balconeuropa.jpgär en spansk ort i provinsen Málaga. Den ligger i östra delen av kuststräckan Costa del Sol och har blivit en populär turistort. Nerja är känt för bland annat grottan Cueva de Nerja, som är en mycket välbesökt turistattraktion, och utsiktsplatsen Balcón de Europa. Orten är belägen drygt 50 km öster om Málaga. Det är omkring 100 km till staden Granada (med Alhambra) och ytterligare ca 30 km därifrån upp till skidorten Sierra Nevada (Pradollano).

Malaga

Malagaär en hamnstad på Costa del Sol (Spanska solkusten) och huvudstad i Málagaprovinsen i regionen Andalusien. Den är Spaniens femte största stad med nästan 600 000 invånare. Málaga är inte någon turistort i den bemärkelsen att den inte har många hotellplatser att erbjuda, men det är den enda storstaden på kusten och har ett rikt affärsliv, till exempel finns varuhuskedjan El Corte Inglés där.

Biluthyrning

BiluthyrningFöljande biluthyrningsfirmor har blivit rekommenderade till oss av tidigare gäster, som har hyrt en villa av oss i Salobrena. Vi har en överenskommelse med dess bilfirmor, att du kan få upp till 15 % rabatt på bilhyran, om du hyr en villa av oss eller kommer hit för en visning av egendom. Var snäll och kontakta oss för fler detaljer hur du kan få denna rabatt pådin hyra av bil.

Om du flyger till Almeria eller Granada, är följande bolag ett bra alternativ (de har också kontor på Malaga flygplats):

Spela golf kring Salobrena

Spela golf kring Salobrena

 

Sierra Nevada

Sierra Nevada ("den snöklädda bergskedjan") är en bergskedja i Andalusien i södra Spanien med 20 toppar på över 3 000 meter. Den högsta är Mulhacén, som med sina 3 482 meter är Iberiska halvöns högsta berg. På Sierra Nevada finns Europas sydligaste skidort, som också går under namnet Sierra Nevada.

Las Alpujarras

Capileira

är ett område i provinserna Granada och Almería, sydöstra Spanien, som sträcker sig utmed Sierra Nevadas sydsluttning. Några av de större orterna är Lanjarón, Órgiva, Ugíjar, Laujar de Andarax och Berja. En särställning har Trevélez som ligger på 1.476 meters höjd över havet och är en av Spaniens högst belägna byar.